fredag 25. mars 2011

Sesongens siste skitur?

Vinteren har vært lang og hard her nede på sørlandet. Så hard at skiene nå har vært i nesten konstant bruk siden desember, kun forstyrra av 2 ukers sommer og sol i Abu Dhabi.. Så hardt ramma av snøen har vi vært at jeg til og med har måttet gå til innkjøp av nye ski for å klare å ta unna all skitreninga - nei huff og huff..;-)

Den siste måneden har det dog blitt mindre og mindre skigåing, og mer løping. Jeg er blitt veldig glad i å løpe igjen etter noen år hvor jeg var veldig mett på løpinga og måtte sykle istede, men jeg er veldig glad i å gå rolige lange skiturer i flotte løyper, hvor det enn skulle være. Men, nå er det nå engang sånn at den norske orienteringssesongen nærmer seg med stormskritt. Sesongdebuten i Danmark er jo allerede gjort. Uansett, min treningsfilosofi som jeg har lyst til å skirve ett innlegg om senere tilsier at alternativ trening også er veldig bra. Uansett om det er viktig med flere bevegelsesformer, så er det virkelig nå det gjelder å legge inn de gode o-tekniske øktene og de gode intervalløktene med joggesko om man skal prestere fremover.
Jostein gir tommel opp for løypene i dag også:)
Det ble allikevel tid til en siste skitur før skiene skal glides inn med glider, og pakkes inn i skiposene frem til neste år. Den turen ble selvfølgelig gjennomført på samme sted som sesongens første skitur - nemlig på Toplandsheia. Her er løypemanskapene som regel veldig flinke til å kjøre løyper, også er løypene lange, så man slipper å gå rundt og rundt i de samme løypene i flere timer. Jostein var som alltid 100% klar for en skitur, da hans store mål nå i nærmeste fremtid er Sesilåmi som arrangeres neste lørdag. Da var det bare å pakke baggen og skia i bilen og komme seg avgårde på dagens trening.

Løypene var som vanlig godt preppa og dro avgårde i fin styresnø. Ut over dagen så ble det også litt løst i noen av motbakkene da det var MANGE andre som også benyttet fredagen til en skitur. Er litt snurt over at det ikke bare er oss som har fri på fredager:) Skyene gjorde også sitt til at vi ikke fikk noe sol i dag dessverre. Vi stoppet klokkene igjen etter 2.15 t og ca 35 km på gps'en. Helt rolig tur, for begge har hatt knallharde treningsøkter tidligere i uka, og skal ha flere treningsøkter i helga også.

Som tidligere sagt så konkluderte jeg med at dette nok var 2010/2011-sesongens siste skitur. Det er veldig gøy å gå på ski, men nok er nok for i år. Nå er det tilbake til fokus på løping (og litt sykkel + svømming da), og allerede på søndag så er det klart for ny konkurranse i Kristiansand - Baneheialøpet.
Pleier å bli litt tull og tøys på tur:)
Neste år får Vasaloppet igjen status som mål. Er det noen flere som tenker å bli med der? Eller er det andre renn som kan være verdt å ta turen til? Legg igjen en kommentar da vel:)

2 kommentarer:

  1. Siste skitur i år? Her på konnerud er det nok skiføre til mai. I morgen skal jeg til Ullevål, men neste helg er det årets tøffeste skirenn, norefjellsrennet. Vi må jo få til tur til marcialonga neste år. Passer perfekt som oppladning til vasan..
    Kristian

    SvarSlett
  2. Ja, heldigvis smelter det ganske kjapt her nå. Norefjell må bli kult da. Hører det blir en del gode løpere også?! Northug?!? Marcialonga hadde vært veldig morro, så det kan godt bli det ja.. Blir du med på Vasa da?

    SvarSlett