mandag 5. september 2011

Stordløpet 2011

Helgas vestlandstur med hovedsaklig 90 årsfeiring og kakespising, ble i dag toppet med å delta i det 12 km lange terrengløpet Stordløpet. Terrengløp i den forstand at vi ikke løp på asfalt, men med ett 2 km langt innslag av dyvåt sti.. Løypa i Landåsskogen hadde i tillegg tidvis tøff kupering som gjorde tidene tregere.. Uansett tar jeg det som en knallbra gjennomkjøring før de neste helgenes "viktigere" konkurranser.

Lang kjøretur til de vestligere deler av landet, og hadde en strålende dag i Siljes mormors 90 års dag. Ble som vanlig mye god mat og ett lass med energigivende kaker:-)

Så i dag måtte vi trimme bort alle kakene og både Silje og jeg meldt oss altså på Stordløpet. En på 6 km og en på 12 km. Og all moroa for 150 kr. Totalt for begge to.. Det er andre boller enn å løpe Imaramila i Kristiansand for 400 kr pr pers - SYYYKE PRISER!!

Løypa starta inne på Stord stadion hvor vi først løp eb hel runde. Deretter bar det ut i Landås. Flott lysløype med middels kuppering de første 3 km. Der begynte de verste stigningene, og arbeidsinnsatsen. Hadde fått 20-25 sek luke til de nærmest jagende på dette tidspunktet så roet intensiteten i bakkene. Ingen grunn til å grave i kjelleren hver gang.

Løypa snirkla seg flott gjennom terrenget, og etter 7 km kom vi til stipartiet som var annonsert. Det var skikkelig vått, og jeg trøbla litt pga skovalget her. Løp med vanlige asfaltracere, og da er det ikke mye grep på gjørma. Ett par km senere var vi dog ute på grusen igjen, og jeg hadde ikke sett noen andre på en god stund(ja, bortsett fra han som serverte drikke på drikkestasjonen)..

Premien var en Craft t-shirt. Det blir nok ikke godt tatt imot på jobben :-)
De siste kilometerne kom vi inn i lysløypa igjen og jeg fikk litt motivasjon av å se litt folk igjen. Opp på stadion og ruslet over målstreken litt over 3 minutter før nestemann.. God gjennomkjøring selv om løypa skulle vært litt bedre merka..

Silje så ikke de blå pilene som var spraya i grusen og ble derfor lurt ut på 12 km også.. Sprekt:)

Men, en morsom opplevelse, og gøy å løpe løp på bortebane også! Nå får vi skjerpe sansene før orienterings NM på fredag, lørdag og søndag, før vi reiser til Lillehammer for å løpe Birkenløpet helga etter. Det skal bli gøy å se åssen formen er der :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar